5 skäl för ditt företag att sitta i en inkubator

Fördelarna för er att sitta i en inkubator är många. Ni kan få rådgivning av extern kompetens och billiga lokaler – ibland till och med helt gratis. Det finns flera olika typer av inkubatorer och dessa kan vara inriktade åt olika branscher. Ett exempel på en inkubator i Göteborg med fokus på att matcha ihop unga talanger med näringslivet är Yuncture. Som sagt, fördelarna med ett inkubatorprogram är många. Här är 5 skäl listade:

5 skäl för ditt företag att sitta i en inkubator

  • Tillgång till ett kontor med låg/ingen hyra

En av de största anledningarna till att företag söker sig till en inkubator är att de söker någonstans att driva sin verksamhet på. Det är ett stort och viktigt steg för ett nystartat bolag att lämna hemmakontoret. Kontor är dyra och oftast svåra att få tag på, men genom ett inkubatorprogram kan man få tag på ett bra kontor för en liten peng och ibland till och med gratis. Dessutom är det kanske lätt att glömma av, men många av de bästa mötena sker genom en 10 minuters-rast vid kaffemaskinen.

  • Få tillgång till ett brett nätverk

Genom att sitta i en inkubator bygger ni upp ett nätverk. Inte bara via inkubatorns kontakter, utan även genom att vara kring andra bolag som är i samma sits som er. Med dom kan ni bolla idéer och tips sinsemellan, för att hjälpa varandra att utveckla bolagen. De inkubatorerna som varit verksamma under en längre period har ofta ett Alumni-nätverk av tidigare deltagare som ni ingår i. Detta bidrar till vidare kontakt på ett naturligt sätt. 

  • Få in behövd kompetens

Om du känner att ditt bolag saknar en viss kompetens så är en inkubator perfekt för dig. Oftast besitter dessa en bred kunskap som kan hjälpa dig inom flera olika områden. Det kan handla om marknadsföring, juridik, försäljning och liknande. Se däremot till att söka till en inkubator som besitter kompetens inom just de området ni är i behov utav. Fundera på två tre olika kompetensområden som du behöver hjälp inom för att sedan gå ut och söka på vilken inkubator som passar bäst. 

  • Större chans till investering

Genom utveckling, ett större nätverk och via inkubatorn har ni större chans till investering om ni är i behov av kapital till bolaget. Det finns inkubatorer som erbjuder eventuell investering med en gång, och det finns inkubatorer som hjälper er att förbereda en eventuell investeringsrunda, med allt vad det innebär. Oftast besitter nämligen en inkubator en god kompetens i vad en investerare kollar på när den analyserar bolag att investera i. 

  • Bra marknadsföring

Samtidigt som man sitter i inkubatorn brukar även bolaget få en bra exponering genom inkubatorns olika kanaler. Det behöver inte enbart vara i form av sociala medier, utan kan också vara genom den klassiska word of mouth-metoden, där kontakter i inkubatorns närhet pratar om er och ert bolag. På så sätt sprids ert namn som en löpeld. 

Här kan du läsa mer om Yuncture och vad vi erbjuder via vår inkubator. Har du en fråga eller vill komma i kontakt med oss gör du det enklast via mail: info@extend.yuncture.com. Lycka till med valet av inkubator!

 

5 skäl för ditt företag att sitta i en inkubator

Share your thoughts