Anna Langenius är en utav rådgivarna för Yunctures inkubator

Nu har vårt nionde inkubatorprogram dragit igång! Det är fyra spännande bolag som kommer att sitta hos oss i höst. Redan från dag ett får bolagen tillgång till ett brett nätverk av kontakter och företag samt kontorsplatser på vårt kontor, där de rätta förutsättningarna för teamet skapas. 

Förutom kontakter och kontorsplats får bolagen även löpande rådgivning från våra enormt duktiga rådgivare som besitter olika kompetenser. Här presenterar vi en av programmets rådgivare, Anna Langenius.

Anna är Styrelseordförande i Yuncture Invest samt Invest Manager på Hammarviken Företagsutveckling och Layline Partners.

Anna är utbildad civilekonom med bred erfarenhet från ledande roller i såväl mindre bolag som stora företag i olika branscher. Hon har varit företagare i klädbranschen, varit trainee i Göteborgs Hamn AB, arbetat som managementkonsult i IT-branschen, haft rollen som VD för en av Sveriges större Saab-återförsäljare och har även jobbat inom global marketing för Saab Automobile AB. De senaste tio åren har Anna ägnat åt riskkapitalbranschen. Först ett par år som Investment Manager för Almi Invest Västsverige, och sedan ett antal år tillbaka arbetar Anna med investeringar och förvärv för Layline Partners och på konsultbasis för Hammarviken Företagsutveckling och dotterbolaget Yuncture Invest. Anna är ett proffs på styrelsearbete och är för tillfället aktiv i fem styrelser.

Vilken är din spetskompetens?

Jag har jobbat med många tillväxtbolag och har god kunskap och erfarenhet av kapitalanskaffning och ägarfrågor. Jag kan också bidra med min kunskap om företagsekonomi och affärsutveckling.

Dela med dig av ditt bästa tips till en startup-entreprenör.

Arbeta inte helt ensam. Skapa ett team med en eller flera kompanjoner där ni kan komplettera och stötta varandra. Våga prova idén – ändra och utveckla. Gärna i samarbete med framtida potentiella kunder. Och sök er till en miljö där det finns stöd och kompetens, t.ex. Yuncturesinkubator eller andra nätverk.

Vad är det första du kollar på vid en investeringspitch?

Energin och drivkraften hos entreprenörerna!

Share your thoughts