Bolag i Yunctures inkubator vinner Best Tech Innovation

Compular tog hem hela 4 priser, varav ett av dem var det prestigefyllda förstapriset ”Best tech innovation” på Stage Two i Berlin. Stage Two är den första paneuropeiska tävlingen för spinout-startups från Europas ledande universitet.

Av över 60 startups från 30 toppklassade europeiska universitet (ex: London Business School, University of St.Gallen, etc) stod Compular, med Johannes Henriksson som pitchade, som vinnare.

Compular vann i kategorin ”Best tech innovation” och fick motta ett pris av 200 000 Euro av Harvard Business School affärsängelnätverk i Tyskland, samt stöd av Mckinsey, Microsoft, Early bird Ventures Uni-X, Join Capital och Superangel. Johannes Henriksson berättar om tävlingen och betydelsen av vinsten:

– Det var en otroligt spännande tävling med framstående startups från Europas alla hörn och vi ser denna vinst som ett fantastiskt kvitto på att vi är på rätt väg!

Digitalt lab som bygger på forskning från Chalmers

Compular, ett portföljbolag hos Chalmers Ventures, bygger på forskning från institutionen för fysik vid Chalmers tekniska högskola. Compular utvecklar ett digitalt lab för materialutveckling. Genom Compulars unika och patentsökta analysmetod kan kemiska sammansättningar screenas i förväg, vilket gör det både snabbare och billigare att skapa bättre presterande batterier med miljövänligt fokus och längre livslängd.

Rasmus Andersson och Fabian Årén som tagit fram mjukvaran under sin doktorandtid i Patrik Johanssons forskargrupp på avdelningen för materialfysik. Forskningen togs sedan vidare via Chalmers entreprenörskola och genom Chalmers Ventures Encubation-program matchades idén med studenter som går in som entreprenörer och affärsutvecklare; Emil Krutmeijer, Sirikun Loetsakwiman och Johannes Henriksson.

Mot Europalansering

Utöver att bolaget är med i Chalmers Ventures portfölj sitter de även i Yunctures inkubator och siktet är inställt på nästa steg i bolagets utveckling. Johannes fortsätter att berätta om vad som händer härnäst:

– Vi ser fram emot att fortsätta med vårt pågående beta-test program med betalande kunder och utveckla produkten med ledande batteriföretag för att lansera i europa under 2022. Vinsten gör att vi kan förstärka teamet och ta oss än närmare vår vision om att digitalisera materialutveckling på en global skala!

Bolag i Yunctures inkubator vinner Best Tech Innovation

Share your thoughts