Bolaget Esgaia flyttar in i Yuncture House

Vi är glada över att välkomna ännu ett bolag till Yuncture House, nämligen Esgaia! Esgaia är ett SaaS-bolag som hjälper kapitalförvaltare att hantera sitt arbete kopplat till aktivt ägande. På Esgaias plattform arbetar förvaltarna med sina portföljbolag för att öka hållbarheten utifrån flera kriterier så som miljö, socialt ansvar och styrningsfrågor. För att beskriva det så enkelt som möjligt kan man säga att du som privatperson använder dina aktier för att påverka ett bolag mot en hållbar förändring.

Esgaia grundades 2020 och används för närvarande av ca 40 institutionella investerare runt om i världen. Deras vision är att bli en allt-i-ett-plattform för allt arbete kring aktivt ägande. Från och med 1 december 2023 har Esgaia sitt Göteborgskontor på Yuncture House med plats för fyra anställda som sitter på tekniska roller.  

“Vi är riktigt peppade på att flytta in i Yuncture House! Vi kände att det var dags för ett miljöombyte och Yuncture House-konceptet känns helt rätt för oss. Jag ser fram emot att hänga i de gemensamma ytorna och träffa nya människor, och även att gå ut i trädgården för en solpaus under sommaren.” – Gilda Eklöf, Utvecklare Esgaia. 

Låt oss dyka in i teamet genom att ställa de några personliga frågor.  

Vem i teamet är troligast att vinna i Jeopardy?
– Gilda Eklöf! Hon är väldigt allmänbildad och extra kunnig inom kultur och musik. 

Vem i teamet är mest sannolik att komma på svaret på en omöjlig gåta?
– Simon Kristiansson, han tänker utanför boxen och brukar läsa på om gåtor på fritiden. 

Vem i teamet har den ovanligaste hobbyn?
– Frida Femling är otrolig på att göra killer-margaritas. Om du ber snällt kanske du får receptet. 

Vem i teamet är sportsligast?
– Ellinor Carlberg, hon är en riktigt ärlig och schysst medspelare. 

Share your thoughts