Här är bolagen till inkubatorn

Tre spännande startup-bolag kliver in i inkubatorn den 5 september. Det är tre helt olika bolag men alla har en sak gemensamt – hållbarhet. Här kan du läsa mer om respektive bolag.

Nocoli

Stjärnorna bakom detta bolag kan med sin affärsidé på sikt kanske bidra till att lösa en av de största utmaningarna på jorden – nämligen rent vatten. Nocoli utvecklar en ny sensorteknologi som detekterar bakterier i realtid. Affärsidén går ut på att placera sensorer på strategiska platser i dricksvattensystem för att skapa ett “early warning system” som gör det möjligt för kommuner att reagera på kontamination snabbt. På så sätt förhindrar man människor att dricka kontaminerat vatten och samtidigt minskar kostnader relaterade till sjukvård och sanering. De kommer att coachas av Christine Bjärkby och Anton Grammatikas i inkubatorn.

“Teamet har hittat ett tydligt hål i marknaden och har imponerat genom att snabbt attraherat potentiella kunder/användare som är med och utvecklar produkten” – Eric, Head of Incubator Yuncture.

Här är bolagen till inkubatorn

Jacob Cahn, Ying Fu & Jacob Nissén Karlsson.

Sofly

Är du ute efter en ny soffa och är redo att låta din nuvarande hitta ett nytt hem? Sofly räddar möbler och kan på så sätt erbjuda sina kunder klimatsmart heminredning. Genom att äga hela säljprocessen skapar de en marknadsplats för enkel, fräsch och hållbar konsumtion av heminredning. Grundarteamet som består av Dino Husidic och Shahin Hassanvan har tilldelats Henrik Sörstedt och Johan Berggren som mentorer. 

“Sofly har på kort tid fått upp en bra omsättning och goda kundomdömen, vilket är väldigt imponerande. Vi ser ett högt fokus på entreprenörskap och är säkra på att teamet har vad som krävs för att bygga ett framgångsrikt bolag” – Eric, Head of Incubator Yuncture.

Här är bolagen till inkubatorn
Shahin Hassanvan & Dino Husidic

LexEnergy

Bolagets lösning, LexHub, erbjuder snabb elbilsladdning i elområden med effekt- och kapacitetsbrist, smarta flexibilitets- och balanstjänster till elnätet samt arbitragehandel för att minska prisfluktueringar. LexHub är enkel att driftsätta i alla elnät, skalbar, modulär och paketerad i en unik design som smälter in i den urbana miljön. 

Teamet ser fram emot tiden i inkubatorn där de kommer att coachas av Anna Langenius och Stefan Kinell.

”LexEnergy har tagit stora steg sedan start och Yuncture har varit med oss under hela vår resa. När vi fick förfrågan om att vara en del av Yunctures inkubatorprogram i höst, så nappade vi direkt. Vi är övertygade om att nästkommande 6 månaderna kommer att betyda oerhört mycket för LexEnergy och att Yuncture, tillsammans med deras mentorsnätverk kommer att boosta vår tillväxtresa till att bli en banbrytande aktör inom energisektorn. En sektor som är i stort behov av tekniska innovationer för att klara framtidens elektrifieringsutmaningar. LexEnergy – The future of energy solutions.” – Robin Andersson.

”Jag har personligen följt bolaget under året och sett stora framsteg på kort tid. Teamet är oerhört drivna och har en målsättning som vi attraheras av. Ett ökat behov av innovativa lösningar för att stötta det svenska elnätet har på senare tid blivit väldigt aktuellt, och vi tror definitivt att bolaget har goda förutsättningar för att få ut sina produkter på marknaden.” – Eric, Head of Incubator Yuncture.

Här är bolagen till inkubatorn

Share your thoughts