Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

Vi har aldrig tidigare sett ett sånt tryck på ansökningarna till vår inkubator – vilket vi såklart är otroligt glada för! Det känns extra kul att vi i samband med flytten till vårt nya kontor också har möjlighet att dubblera antalet platser i inkubatorn. Detta programmet kommer vi att ta emot hela 11(!) startup-bolag! Är du nyfiken på bolagen? Då föreslår vi att du fortsätter läsa…

Vår digitala värld

I och med en ökad digitalisering av samhället riskerar de som aldrig, eller sällan, använder internet att bli isolerade och hamna i ett digitalt utanförskap. Enligt internetstiftelsen gäller detta ca 1 miljon svenskar där den största andelen består av individer från den äldre generationen. 

Vår Digitala Värld verkar för att skapa en enklare, säkrare och mer integrerad vardag för de individer som saknar, eller har begränsad kunskap, kring det digitala. Med hjälp av en instruktionsbok, föreläsningar och utbildning, hjälper de individer att utvecklas varje dag. 

Team:
Sam Bingmark
Alexander Lövdahl

“Det känns verkligen rätt i tiden för oss att kliva in i Yunctures inkubator då vi befinner oss i en mycket spännande fas om man ser till ett verksamhets- och marknadsperspektiv. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Yunctures team kunna utveckla våra affärsområden och ta marknad.” – Alexander.

“Jag håller med Alexander och tror att Yuncture kommer kunna hjälpa oss med den spetskompetens vi behöver för att få vår verksamhet att växa och göra skillnad i samhället på riktigt.” – Sam. 

“Jag ser en stor potential i att bygga ett bolag med syftet att inkludera fler människor i den digitala värld vi lever i. Alexander och Sam har på kort tid fått igång sin försäljning och samtidigt hittat en långsiktig vision som kan leda till något stort.” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

Caisa

Tänk att ha en robotkompis som hjälper dig att hålla koll på din fastighet så att den blir smartare och sparar pengar åt dig som fastighetsägare. Detta blir möjligt med hjälp av Caisa!  

Caisa är en helhetslösning för att styra alla typer av byggnader och hem. Med den senaste AI-tekniken kan Caisas system optimera energiförbrukning och luftkvalitet i alla byggnader vilket kan generera besparingar om upp till 70% av energikostnaderna. Lösningen innehåller också ett lås-, larm och säkerhetssystem samt ett system för smart belysning. Man kan säga att Caisa fungerar som en magisk hjärna som styr olika delar av byggnaden. Caisa betalar sig själv nästan direkt och därefter finns det bara pengar och miljö att spara.  

Team:
Henrik Eklund
Andreas Ropel 

“Vi ser verkligen fram emot tiden i inkubatorn, som vi är säkra på kommer vara värdefull och skapa möjligheter för vår startup. Vi ser detta som en unik möjlighet att accelerera vår tillväxt och uppnå våra mål på en kortare tid.” – Henrik Eklund.

“Vi ser dagligen nyheter om elkrisen runt om i världen och samtidigt har vi fastigheter som skulle kunna vara så mycket smartare och på så sätt t ex minska elförbrukningen avsevärt. Caisa löser detta samhällskritiska problem och har ett mycket kompetent och erfaret team som jag tror stenhårt på.” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

Olik

Olik vill förändra mattraditioner och vanor så att de blir mer hållbara för miljön och inte bidrar till lidande för vare sig djur eller människor. De vill göra det möjligt för alla att välja ett växtbaserat alternativ och samtidigt äta gott. Därför har Olik tagit fram en serie veganska ostar som platsar på såväl en lyxig ostbricka som på mackan eller i matlagning.  

I sortimentet finns just nu tre ostar: smakrik-, rökt- samt aprikos och rödlök, samtliga utvecklade med smaken i fokus. Ostarna finns just nu att hitta i utvalda butiker. 

Team:
Linn Skog Kristensen
Sanne Ahlvin Kristensen

“Vi ser fram emot att få ta del av all kompetens som finns inom Yunctures nätverk. Vi tror att det kan bidra till att växla upp takten på vår uppskalning. Vi ser också en möjlighet att hitta nya vägar ut på marknaden genom inkubatorn.” – Sanne.

“Vegansk mat är en marknad som växer oerhört fort och här har Olik verkligen lyckats utveckla en intressant, och mycket god, produkt. Sanne och Linn har redan lyckats sälja i en imponerande takt och jag ser självklart fram emot (som det matvrak jag är) att vara en del av en testpanel för framtida ostar!” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

Norgald

Norgald utvecklar Elvira, ett mjukvaruverktyg för hotmodellering och sårbarhetsanalys för kritisk infrastruktur. Bolagets mål är att effektivisera och underlätta analys av cyberfysiska system för att öka motståndskraften mot cyberattacker. Norgald är en forskningsbaserad startup från Högskolan Skövde och Chalmers Entreprenörskola som initialt riktar sig mot energisektorn.

Team:
Elin Sandahl
Manfred Jeusfeld
Jianguo Ding
Yuning Jiang
Sten F Andler

“Vi ser fram emot att ta del av erfarenhet och kunskap som finns i Yunctures nätverk som kommer att spela en viktig roll för Norgald i en expansiv fas.” – Elin Sandahl

“Norgald löser ett problem som verkligen har kommit upp på tapeten sedan Rysslands invasion av Ukraina. Med både duktiga forskare och Elin som VD har bolaget goda möjligheter att bygga en lösning som skyddar vår känsliga infrastruktur mot t ex cyberattacker.” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

 

Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

Lumi Labs AB

Lumi Labs är ett ed-tech bolag som strävar efter att ge självförtroende till människor genom att använda AI för att skapa personliga och engagerande upplevelser. Baserat på den senaste AI och VR-tekniken skapar Lumi Labs världens första konversationsbaserade språklärandeverktyg – LingoLooper. Vi tar dig på ett virtuellt äventyr där du lär dig att tala ditt drömspråk genom realistiska, muntliga interaktioner med AI-avatarer, så du kan spela dig från första ord till flytande!

Team:
Danielle Karlsson
Simon Dürr

“Jag gillar verkligen team som är fokuserade på att prata mycket med potentiella kunder och användare. Och det är precis det Danielle och Simon gör. Att bolaget i sin tur t ex hjälper andra människor att integreras i samhällen, med ett nytt sätt att lära sig språk, gör inte bolaget mindre spännande.” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

Tenutec

Tenutec utvecklar grafen för att öka ledningsförmågan i Thermal Interface Material och en grafen-film som kan ersätta dagens kylplattor. Resultatet är ett uppgraderat kylsystem med en ledningsförmåga som förlänger livslängden på elektronik och gör den snabbare. Detta möjliggörs genom företagets nya, patenterbara produktionsmetod där Tenutec kan producera ett högkvalitativt grafen utan att miljön tar skada.

Team:
Ergang Wang
Sebastian Ringqvist
Ulises Mendez Romero
Josué Mena

“Vi är oerhört nyfikna på att lära känna Yuncture och Hammarviken med nätverk och längtar efter att köra igång, engagera oss och ta del av inkubatorprogrammet. Det ska bli jättekul och förhoppningsvis mycket lärorikt!” – Sebastian Ringqvist.

“Att förlänga livet på produkter som har stor påverkan på vårt klimat ger så klart enorma positiva effekter. Tenutec gör precis detta, och har på kort tid identifierat mängder av möjliga applikationsområden. Ett imponerande team, med djup kunskap om sin produkt och marknad, kommer gå långt!” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

JJ’s fiske och fiskevård

Johannes är egenföretagare och verkar inom två affärsområden där fisk är det gemensamma temat. Han sysslar både med fiskeguidning och fiskevård. Ja, du läste rätt! Fiskevård och alltså inte friskvård som vi tidigare sett i inkubatorn.  

På sommaren jobbar Johannes som fiskeguide på ett camp i Norrland. Där erbjuds både enklare dagsguidningar och mer exklusiva guidningar med all inclusive-paket. Utöver det jobbar han som konsult i olika projekt för att rädda hotade vattenarter och stärka fiskpopulationerna – men även att återskapa biotoper och gynna en biologisk mångfald i vattendrag och våtmarker som människan exploaterat. 

Team:
Johannes Johansson

“En stor del i företagandet är att fatta beslut och det är lätt att man låser sig i sina egna tankar och skapar ett “tunnelseende”. Yuncture kommer att skapa ett stort värde i att bolla tankar och idéer med andra och ta in ny kunskap och andra perspektiv. Jag ser därför inkubatorn som ett bra forum för utbytande av kunskap där nya idéer får mogna och växa fram.” – Johannes.

“En entreprenör som med ett stort driv vill förbättra vårt ekosystem? Ja tack! Vi är superglada över att kunna stötta Johannes på hans väg mot att bygga ett bolag som har möjlighet att göra stor positiv påverkan på vår planets framtid.” – Eric Nilsson, Head of incubator Yuncture.

Här är bolagen till vårt 12:e inkubatorprogram

SCALINQ

SCALINQ utvecklar en innovativ hårdvara för att accelerera utvecklingen av kvantdatorer.

Team:
Zaid Saeed
Lisa Rooth
Robert Rehammar
Giovanna Tancredi
Sandoko Kosen

“Kvantdatorer är så klart superspännande och Scalinq har hittat en nischmarknad i denna snabbt växande bransch. Vad detta team och bolag kan leda till? Det kan nog inte ens en kvantdator räkna ut, men att dom har ett häftigt bolag på gång kan vi nog alla vara överens om.” – Eric Nilsson, Head of incubator.

Utöver dessa härliga bolagen så kommer vi även att ta med oss de tre bolagen som satt i vårt förra program. Det vore ju tråkigt om de snubblade på mållinjen och missade möjligheterna med vår flytt. Tryck här för att läsa mer om de bolagen!

Share your thoughts