Nocoli uppmärksammas internationellt

Äntligen är Nocoli-gänget tillbaka på kontoret efter en intensiv period med besök i både Visby, Stockholm och Berlin. Den senaste tiden har bestått av mycket pitchande som resulterat i att de lyckats dra åt sig uppmärksamhet från flera olika håll och därmed vunnit olika priser. Bland annat så har Nocoli blivit en utav länsfinalisterna som får tävla vidare om SKAPA talang-priset 

Syftet med SKAPA-talang för unga innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Stiftelsen SKAPA bildades till minne av Alfred Nobel år 1985 och man delade ut det första priset året därpå. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. 

Det är ett ärofyllt pris som betyder mycket för Nocoli. 

– Det är alltid roligt att få bekräftelse på att det vi gör kommer att göra skillnad och påverka många människor. Vi är väldigt stolta över att ha blivit uppmärksammade av SKAPA och tycker att det är grymt att det finns aktörer som lyfter upp startup-bolag som vill utmana och göra skillnad, säger en av Nocolis medgrundare Jacob Nissén Karlsson.

Som om det inte vore nog har de även deltagit på pitcheventet Stage Two i Berlin – som förövrigt våra tidigare Yunctures, Compular, kammade hem i fjol. Det är den största europeiska tävlingen för de bästa startupsen från ledande universitet, där Nocoli på plats representerade Chalmers. Tyvärr gick de inte till final men dem kammade hem två priser.  

Framtiden ser fortsatt spännande ut för Nocoli som inom kort kommer att delta i fler event. Men tills dess njuter vi av att ha dem på plats på Yuncture!

Nocoli uppmärksammas internationellt

Share your thoughts