Välkommen till Yuncture House – Enweave!

Sedan 2021 har ni fått läsa mycket om vår nya satsning Yuncture House. Nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln och den 1:a september öppnar vår miljö för startups och entreprenörer i centrala Göteborg. I denna inläggsserie kommer vi att släppa bolagen/entreprenörerna som signat ett medlemskap och kommer att vara en del av Yuncture House. Håll i er för nu åker vi! 

Ännu ett bolag har signat för Yuncture House – Enweave som drivs av Andreas Hanning och Johan Lodin. Andreas har en lång bakgrund inom hållbarhetsarbete, med fokus på hur hållbarhet kan stöttas och lyftas in i organisationer, medans Johan är utvecklare och tagit fram tjänster och program inom både akademi och industrin. Genom Enweave utvecklar de en digital hållbarhetscoach, som hjälper små och medelstora företag att sätta hållbarhetsmål som både är relevanta för företaget och möter omvärldens krav.  

– Vi ser fram emot att vara en del av Yuncture House och utveckla ekosystemet av företag som kan arbeta för hållbarhetsomställning inom Yuncture House och därigenom kunna accelerera samhällets hållbarhetsresa! 

Enweave är ett helt nytt bolag för oss, då de varken är ett av våra portföljbolag eller har suttit i vår inkubator. Vi ser verkligen fram emot att lära känna teamet och ser deras hållbarhetsfokus som en otroligt viktig del i Yuncture House. För att ni ska få lära känna Andreas bättre så har vi ställt honom två frågor: 

Vad har varit viktigt för dig som entreprenör? 

– En sammanvägning av livserfarenheter – från utbildningsbakgrund inom fysik och hållbarhet, till arbete både inom akademin som utbildare och senare även som konsult med fokus på att hjälpa företag i deras hållbarhetsomställning. Såklart även kopplat till den privata delen: Från att vara en inbiten skidåkare, som spenderat två säsonger i alperna, till den viktigaste resan av alla, att vara förälder till två underbara barn. Det tillsammans gör att jag har en väldigt stabil plattform att stå på som entreprenör – vilket gör att det är helt rätt att satsa nu! 

Om du fick återuppleve ett minne, vilket skulle det vara? 

– Inget. Jag lever i nuet med fokus på att bidra till en bättre framtid. 

Andreas Hanning, CEO Enweave

Share your thoughts