Yuncture House får en ny medlem: Christian Karlsson

Låt oss presentera ännu ett bolag som har signat en plats i Yuncture House! Välkommen säger vi till Executive Gigs som drivs av Christian Karlsson.  

Executive Gigs hjälper ägare och entreprenörer att bygga ägarstyrda tillväxtbolag genom aktivt styrelsearbete och coaching av VD och ledningsgrupp. Med egen kompetens och ägarnas viljekraft utmanar de verksamheter vilket i sin tur ökar bolagsvärden och möjliggör tillväxt. 

Bolaget drivs av Christian Karlsson som är entreprenör och företagsbyggare sedan 20 års åldern. Sedan dess har han både startat, utvecklat, köpt och sålt bolag. Han gör också ängelinvesteringar i egen regi och i andra sammanhang tillsammans med partners och kommer vara ett fantastiskt tillskott bland de andra entreprenörerna i Yuncture House. 

“Genom att få arbeta tillsammans med andra entreprenörer i Yuncture House’s fantastiska lokaler ser jag fram emot att få ge och ta emot inspiration och arbetsglädje.” – Christian Karlsson 

Christian och Executive Gigs är en ny bekantskap för oss på Yuncture och vi ser fram emot att ha honom på plats från 1:a september. För att lära känna Christian bättre har vi ställt honom några frågor. 

Vilken typ av investeringar gör du?  

Min investeringsstrategi är “hjärta och smärta”. Det vill säga att jag måste känna för bolaget och ägarna och tro på deras vision. Genom åren har det blivit ett flertal investeringar inom Tech via Saas-bolag, men de senaste investeringarna har mer sustainability-fokus i form av Greentech och Textiletech. 

Vilken är din paradrätt?   

Om jag ska laga något själv så blir det nog min fläskfilégryta som familjen alltid tjatar om, men om vi får gäster gör jag hellre en fiskgratäng med vitvinssås. 

Nämn en plats du skulle vilja besöka.  

Det är väl inget jag går och drömmer om, men Singapore har jag nog funderat några gånger på att besöka. 

Till sist, har du något tips att dela med dig av till andra entreprenörer?  

Det är alltid svårt med generella råd då alla har sina specifika utmaningar. Men eftersom jag älskar ledarskap och att utveckla talanger så tycker jag att ägarna i startup-bolag ska våga arbeta med sin egen succession mycket tidigare. Det är sällan så att grundaren, eller grundarna, är de som passar för en bred chefs/ledarroll, kanske har man istället mer kompetens inom till exempel teknik eller försäljning. Så mitt tips är att våga delegera tidigt och låt bolaget nyttja din spetskompetens till fullo istället för att vara lite överallt. 

 

Share your thoughts