Yuncture Invest

Vi letar efter startup-bolag och entreprenörer som är beredda att fullfölja sin dröm att utveckla sitt företag på bästa möjliga sätt. Förutom kapital hjälper vi på Yuncture Invest dig genom att vara en drivande, erfaren och duktig partner, som alltid kommer att stötta dig på din resa till framgång.

Om Yuncture Invest

Sverige är fullt av unga, drivna personer och bolag som har mycket att ge, inte endast i den nationella utan även i den internationella konkurrensen. Yuncture finns för att samla och bättre ta tillvara på dessa talanger, och därför skapar vi en naturlig kontakt mellan unga bolag och näringslivet, för att på så sätt utveckla det driv och nytänk som föds här.

Yuncture Invest drivs parallellt med inkubatorn, och ansvarar för all form av investering i startup-bolag. Det kan både vara investeringar i projekt som är med i inkubatorprogrammet, men vi kollar också på helt externa bolag.

Kompetensen i Yuncture Invest består bland annat av personer från moderbolaget Hammarviken, som har lång erfarenhet av att utveckla, investera i, samt sälja bolag.

Yuncture Food & Retail

Under slutet av 2022 påbörjades en satsning inom Yuncture Invest, då vi skapade ett branschspecifikt investmentbolag, Yuncture Food & Retail. Precis som namnet avslöjar, riktar vi oss till innovativa startups inom bland annat Food, Foodtech och Retail. Bolaget drivs och ägs tillsammans med Mats Bejmyr, en fantastisk branschveteran som har lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln.

Investeringskriterier

Nedan följer våra investeringskriterier. Om du befinner dig i stadiet innan dessa punkter, gå gärna in på inkubatorn, för att veta mer hur vi tillsammans med dig hjälper till att utveckla ditt bolag, helt gratis!

 • Måste finnas en bra personkemi mellan oss!
 • Någon form av Proof of Concept (ex. betalande kunder, lyckade pilotprojekt m.m.).
 • Etiskt försvarbara branscher och idéer.
 • Skalbar idé, som kan omsätta minst 50 MKR inom fem år.
 • Minst två aktiva i bolaget (ex. två medgrundare, anställda, styrelse, senior advisor m.m.).
 • Vi vill inte ha majoritetsägande (dvs. mer än 50% i bolaget).

Våra innehav

Nedan visas våra mycket spännande bolag som vi hittills har investerat i. Klicka på respektive logga för att komma till bolagets hemsida.

DIVE Madhouse logo

DIVE Madhouse

Med sina 92 000 följare på Instagram, är DIVE Madhouse en av de största konstnärerna i Norden på sociala medier. Konstnären bakom pseudonymen, Fredrik Sologub, befinner sig världen över med sin konst, som har gått att uppmärksammas i Indien, USA, Kina, Frankrike m.m. Bolaget var förövrigt med i andra omgången av Yunctures inkubatorprogram.

Investeringsår: 2018

BYON8 logo

BYON8

Bolaget erbjuder en applikation där användaren kan fylla i sin hälsodata och symptom. Baserat på datan ställer BYON8 relevanta, medicinska frågor för att sedan räkna ut en hälsorekommendation. Rekommendationen innehåller allt från vårdnivå man behöver, till relevanta diagnosförslag som kan kopplas till symptomen. Bolaget fokuserar främst på Afrikanska marknaden.

Investeringsår: 2020

Yolean logo

Yolean

Bolaget har utvecklat ett mjukvaruverktyg som används för att på ett översiktligt sätt kunna visuellt planera och styra komplexa projekt. Kunderna finns främst inom bygg­industrin, där Yolean på senare tid etablerat flera kundsamarbeten, samt inom tillverkningsindustrin där verktyget används inom större utvecklingsprojekt och organisationer.

Investeringsår: 2020

Detecht logo

Detecht

Bolaget riktar sig till motorcykelintresserade, och har som idé att rädda liv genom deras egenutvecklade app med inbyggd kraschalgoritm. Kraschalgoritmen skickar ett meddelande till förarens ICE-kontakt samt larmcentralen, om föraren skulle råka ut för en olycka. I appen finns även ett socialt forum, där man som användare kan dela med sig av rutter, planera framtida körningar, samt få tillgång till motorcykel-relaterade erbjudanden. Detecht var förövrigt med i tredje omgången av Yunctures inkubatorprogram.

Investeringsår: 2021

Artist Arena

Bolaget, som är ett dotterbolag till DIVE Madhouse, stöttar all världens konstnärer genom att erbjuda en digital plattform innehållande bland annat onlinegalleri, community, transaktionshantering och ytterligare exponering. Utöver det ges även möjligheten till Artist Arena-medlemmar att sälja sin konst i bolagets fysiska galleri, samt att exponeras i sociala medier (som har ca. 752 000 följare).

Investeringsår: 2021

Vividye

Teamet bakom Vividye har utvecklat en av- och påfärgningsteknik till textilier, som ger klädesplagg ett nytt liv i stället för att de slängs. Trycktekniken kan användas för att applicera alla typer av färger och mönster på textilier. Med andra ord gör dem det möjligt att färga, avfärga och färga om textilier om och om igen.  

Investeringsår: 2022

GuineaPig

Bolaget har utvecklat en app som hjälper företag att få en friskare och mer engagerad arbetsplats med digitala hälsosamma aktiviteter. Genom att vara interagerad i existerande plattformar som Slack och Microsoft Teams möjliggör GuineaPig maximal tillgänglighet. I dagsläget har bolagets app tusentals användare och flertalet betalande företagskunder i Norden, Australien och USA med flera. 

Investeringsår: 2022

Gottlery

Gottlery säljer ätbara kexskedar för att minska användandet av engångsartiklar som slängs efter användning. De ätbara skedarna är veganska och passar perfekt till mjuka efterrätter, de finns idag i choklad och våffelsmak.  

Investeringsår: 2022 (genom Yuncture Food & Retail)

MyBlend

MyBlend lanserades 2019 och vill åta alla njuta av smoothies och shakes utan något krångel. De tillverkar och säljer portabla blenders som gör att du snabbt och enkelt kan blanda din favoritsmoothie var som helst, och dessutom på under 40 sekunder. 

Investeringsår: 2022 (genom Yuncture Food & Retail)

Nothing F!SHY

Bolaget tillverkar ett klimatsmart, veganskt, intressant och smakrikt substitut till fisk. Idag består produktsortimentet av fiskliknande panerade filéer, burgare och nuggets som har samma smak, utseende och konsistens som vit fisk.  

Investeringsår: 2023 (genom Yuncture Food & Retail)

Sök investering

Nedan kan du kontakta oss via det smidiga formuläret. På så sätt får vi en bra överblick av ditt bolag och ditt kapitalbehov, och vi kan därför vara mycket snabba på att återkoppla till dig. Du kan förvänta dig svar från oss inom några få arbetsdagar. Önskar ni hellre att kontakta oss direkt är det inte heller några problem.

  Kontaktuppgifter  Affärsidé

  Marknad och målgrupp

  Erbjudande/produkt/tjänst

  Bifoga eventuell bild (GIF, JPG, PNG, GIF, PDF, DOCX, DOC)

  Bakgrund av personerna i bolaget

  Framtidsplaner (3 år)

  Vad behöver du hjälp med?

  Hur hittade du till Yuncture?