Yuncture investerar i Detecht – Motorcyklisternas app!

Yuncture investerar i Detecht – Motorcyklisternas app!

Yuncture Invest gör sin fjärde investering, nu i det Chalmers-baserade bolaget Detecht. Detecht var med i Yunctures tredje inkubatorprogram. Bolaget har utvecklat en app med kraschalgoritm, som motorcyklisten får en mycket god nytta av om den skulle råka ut för en olycka.

Detecht, som främst drivs av Niklas Ohlsson och Tobias Goldman, har i dagsläget över 170 000 nedladdningar och 650 aktiva betalande kunder som är utspridda på 20 länder världen över. Med det nya kapitalet hoppas VD Niklas Ohlsson att Detecht tar sig vidare till nästa steg:

”Med hjälp av det nya kapitalet och den starka ägarbasen kommer vi att accelerera upp vår internationalisering och satsa på att ta marknadsandelar! Detecht skall vara det naturliga valet för alla motorcyklister.”

Christoffer Rydhede, VD för Yuncture Invest:

”Vi är såklart mycket glada över att få vara med på Detechts spännande resa. Vi känner ju Niklas och Tobias sedan tidigare, så vi vet hur drivna dem är. Jag tror också att Yuncture kan bidra med mycket till bolaget. Både kopplat till det generella affärsutvecklandet men också när det gäller expansion och marknadsbearbetning. Detta kommer att bli riktigt roligt!”

Yuncture investerar i Detecht – Motorcyklisternas app!

Detecht 

Riktar sig till motorcykelintresserade, och har möjlighet att rädda liv genom deras egenutvecklade app med inbyggd kraschalgoritm. Kraschalgoritmen skickar ett meddelande till förarens ICE-kontakt samt larmcentralen, om föraren skulle råka ut för en olycka. I appen finns även ett socialt forum där man som användare kan dela med sig av rutter, planera framtida körningar, samt få tillgång till relevanta erbjudanden.

Yuncture Invest

Riktar sig till spännande startup-bolag som är i behov av kapital och en aktiv investerare. Bolaget har lång erfarenhet av investeringar, både i små och medelstora bolag samt i olika branscher. Investeringarna i Yuncture kan komma både från Yunctures egen näringslivsinkubator, men även externa startup-bolag. Är du i behov av en aktiv investerare? Läs mer om Yuncture Invest och våra investeringskriterier här.

Share your thoughts